Rate this post

کوره یا همان دیگ روغن داغ چیست؟

دیگ روغن داغ، بویلر روغن داغ و یا هیتر روغن داغ دستگاهی است که جهت انتقال حرارت بین سیال گرما گیرنده (روغن مخصوص حرارتی) و سیال گرما دهنده (گازهای داغ حاصل از احتراق مشعل)  به کار می رود. در این دیگ ها با ایجاد سطح انتقال حرارت لازم، گرمای گازهای حاصل از احتراق مشعل به روغن حرارتی در حال گردش انتقال می یابد و موجب افزایش دمای آن می شود. دیگ یا بویلر روغن داغ باید طوری طراحی و تولید شود که انتقال حرارت در سه پاس کامل حرارتی بین روغن و گازهای حاصل از احتراق صورت گیرد. افزایش سطح انتقال حرارت در هیتر روغن داغ باعث استفاده بیشتر از انرژی و کاهش مصرف سوخت می شود.

در دیگ های روغن داغ باید حرارت به طور یکنواخت به روغن حرارتی که در کویل های حرارتی مارپیچ در حال حرکت و سیرکولاسیون می باشد انتقال داده شود. هرگونه حرارت غیر یکنواخت و بیش از اندازه یا توقف حرکت روغن در مسیر کویل حرارتی باعث افزایش دمای روغن شده و در صورتی که دمای روغن به بیش از حداکثر دمای کاری مجاز آن افزایش یابد به سرعت باعث اکسیداسیون روغن و تشکیل لجن یا کک در سیستم و اسیدی شدن روغن می شود که در عمل در فاصله زمانی کوتاهی سیستم را از کار می اندازد.

کوره یا همان دیگ روغن داغ چیست؟

لازم به توضیح است که با توجه به دمای کار بالا در بویلر های روغن داغ رعایت اصول ایمنی در طراحی و ساخت آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و هرگونه بی توجهی به پیچیدگی های فنی و اصول ایمنی آن می تواند باعث ایجاد صدمات جانی و خسارات های مالی فراوانی شود. متاسفانه تاکنون هیچگونه استاندارد ملی و اجباری جهت هیتر روغن داغ تدوین نگردیده است. بنابراین تولیدکنندگان معتبر معمولا با استفاده از اصول فنی ارائه شده در استاندارد آلمان به شماره DIN4754  نسبت به طراحی و تولید آن اقدام می نمایند.

بویلر روغن داغ چیست؟

بویلر روغن داغ که با نام هیتر روغن داغ  نیز شناخته می‌شود، به عنوان دستگاهی برای انتقال حرارت از سیالی به سیال دیگر استفاده می ‌شود. در این دستگاه، می ‌توان در فشارهای پایین به دماهای بالا دست پیدا کرد. بنابراین، با توجه به این موضوع و افزایش سطح انتقال حرارت، از انرژی بیشتری می ‌توان استفاده کرد، اما در عین حال، مصرف سوخت در این فرایند کاهش پیدا می ‌کند. آب و بخار به عنوان حامل ‌های گرما در سیستم‌ های گرمایشی شناخته می شوند و از آنجایی که در دماهای بالا، به فشار مناسب هم نیاز بوده و از گزینه ‌های مهم و اساسی محسوب می ‌شود.

بیشتر بخوانید  علت خرابی دیگ روغن داغ چیست ؟

در دیگ روغن داغ از روغن مخصوصی استفاده شده که به عنوان جایگزینی برای آب و بخار به کار می ‌رود. به همین منظور، دستیابی به 300 درجه سانتیگراد در فشار اتمسفر، امکان پذیر خواهد شد. البته اشاره به این نکته الزامی است که به دلیل خطرات ناشی از آتش سوزی، انفجار گازهای ایجاد شده روغن و استهلاک دستگاه، ساخت بویلر روغن داغ، دارای محدودیت‌ های دما خواهد بود. ضمن اینکه حرارت در این دستگاه باید به طور یکنواخت حرکت کرده و به روغن منتقل شود. در غیر این صورت، هرگونه حرکت یکنواخت افزایش دمای روغن را به دنبال داشته که از معایب آن می‌ توان به اکسیداسیون روغن، تشکیل لجن و اسیدی شدن روغن اشاره کرد و در مدت کوتاهی، دستگاه بویلر روغن داغ از کار می افتد.

بخش‌ های اصلی بویلر روغن داغ:

مشعل، یکی از اجزای اصلی بویلر روغن داغ محسوب می‌ شود. اما از بویلر جدا بوده و بعد از ساخت دیگ روی آن نصب می ‌شود. مشعل بویلر روغن داغ، از بخش‌ های ذیر تشکیل می شود:

بخش‌ های اصلی بویلر روغن داغ

بیشتر بخوانید  علت خرابی دیگ روغن داغ چیست ؟

کاربرد کوره روغن داغ:

مزایای کوره روغن داغ نسبت به بویلر بخار:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *